Martelarenlaan 1
9200 Grembergen-Dendermonde
CONSULTATIES ENKEL NA AFSPRAAK
Tel. 052/21 40 75

Dierenartsenpraktijk Malfliet

Kleine huisdieren

Lasertherapie

Lasertherapie is een nieuwe behandelmethode om dieren met pijn of wonden te behandelen. Hierbij wordt een laser- lichtstraal omgezet in warmte in het lichaam van het dier, wat zorgt voor een hogere doorbloeding en genezing.

  • Zo kan een hond of kat met pijn door arthrose, door rugaandoeningen of gewrichtsaandoeningen geholpen worden met laser om de pijn duidelijk te doen dalen.  
  • Dieren met ontstekingen (zoals oorontsteking, huidontsteking, …) hebben veel baat bij een korte laserbehandeling. 
  • Wonden die verzorgd worden met lasertherapie genezen beduidend sneller en beter met laser.

Lasertherpie doet geen pijn, integendeel veel dieren genieten van de behandeling, dus verdoving is niet nodig. Haren dienen niet geschoren te worden. Een behandeling is intens en kort, maximaal 6-10 minuten per beurt.

U mag als eigenaar bij de behandeling aanwezig zijn, u hoeft enkel een speciale bril te dragen om uw ogen te beschermen tegen de lichtstralen.

Ervaringen van patiënten uit onze praktijk:

1/ Lisa, een kat van 16 jaar, kon de trap niet meer op wegens arthrose van de rug. Reeds na twee laserbehandelingen stond Lisa ’s nachts boven naast het bed van haar baasje.

2/ Cujo, een hond van 14 jaar, wordt behandeld met laser voor rugpijn en stramheid door arthrose thv heupen. Na een paar behandelingen komt hij nu veel makkelijker en soepeler uit zijn mand en springt weer vlot in en uit de zetel. Mooi detail: Cujo kan weer met achterpoot aan oor krabben.

3/ Jaylo, een mastino napolitano hond van 2 jaar, met grote wonde aan poot is, op een snellere manier genezen dankzij laserbehandeling van deze wonde (zie foto’s)